Koranen brinner!

Så förfärligt. Då halshugger man. Rakt av.

Visst blir man trött av allt vad vissa ställer till med. Bara konflikter och elände. Kan inte finna något positivt. Dom som ställer till det är bara en liten klick som stora flertalet inte kan belastas för, heter det.

Jag tror att det är precis tvärtom. Det stora flertalet är lättkränkta och i hjärtat eller hjärnan backar man upp sina troende bröder och systrar som med fysiskt våld, skrikande och skränande går loss på allt och alla – som svar på sin lättkränkthet. En liten klick som insett och förstått betydelsen av demokrati och yttrandefrihet, tycker enbart att det är genant. En liten klick.

Hur många skolor och hur många bilar har man tuttat eld på i det här landet? Rosengård, Hisingen eller Jordbro för att nämna några. Skolan för svenskar är lika helig som koranen är för muslimer. Skolan är en plats – och har varit så sedan urminnes tider – för lärande, kunskap, gemenskap och en institution som formar oss till att bli hyggliga och fredliga medborgare. Vi svenskar blir ledsna och känner oss kränkta när dessa för oss så viktiga byggnader som i vår kultur symboliserar samhällets utveckling och fortbestånd bränns ned och eldas upp.

Bilen som är och har varit till nytta och nöje under många decennier är också helig för oss i Sverige. Som kon eller kamelen kan vara för någon annan. När våra skolor och bilar bränns känner vi oss djupt kränkta. När folk från främmande länder kommer hit och tar med sig sina kulturella konflikter som inte passar in i vårt samhälle uppstår problem. Vi blir ledsna och tycker det är trist. Vi blir kränkta.

Men vi halshugger inte.

I vår skola och i vårt civiliserade samhälle har vi fått lära oss att lösa problem på ett helt annat sätt. Genom kommunikation har de flesta av oss utvecklat vår verbala förmåga som har visat sig vara mer effektfullt än att sätta eld, kasta sten, anamma allmän skadegörelse eller våldföra sig.

Bråkstakarna får givetvis stå till svars för sina upptåg, men det får också våra politiker göra som låtit allt för många invandra till vårt land. Vi har haft stor nytta och välkomnat de som tidigare kommit till Sverige, som inte hade några problem med att anpassa sig och som snabbt kom in i arbete och kunde försörja sig och leva som vilken normal medborgare som helst. De som nu kommer som invandrare kommer till stor del från länder med en kultur som helt enkelt inte går att förena med den svenska, skandinaviska eller europeiska.

Ett fåtal lär sig anpassning och kan leva med det svenska samhällets traditioner och kultur, men tyvärr blir det problem för det stora flertalet som varken kan eller vill. För dem gäller endast att bli försörjda av svenska skattebetalare.

Så ser den enkla bilden av mångkulturen ut.

Ekstrabladet

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s