Invandrarna byggde Sverige

Skriftställaren Anders Johnson!

Såg ditt briljanta framträdande på Folkpartiets riksmöte, ”Invandrarna som byggde Sverige”
Kreativitet, innovation, målmedvetenhet och mycken fantasi präglade dessa invandrande individer och enligt ditt sätt att se hade Sverige idag inte existerat förutan dessa ickesvenskar, så vi kan inte vara nog tacksamma för att vi får framleva vår tid i detta underbara avlånga land, byggt av enbart invandrare.

I ditt anförande om hur invandrarna byggde Sverige relaterade du till tiden bakåt och tidigare århundraden. Eftersom din tid för framförandet på riksmötet var begränsat, så är det givetvis förståeligt att du inte hade möjlighet att även beskriva hur och vilka som bygger Sverige idag och vilka som fortsätter bygga Sverige in i framtiden.
Kanske får vi ta del av det vid annat tillfälle från någon annan scen eller från en annan bok – författad av dig – eftersom det också är intressant att se hur vårt land byggs och utvecklas över tid.

NUTID
Om vi ser till nutid kan vi finna många exempel på invandrare som fortsätter bygga Sverige. Grönsakshandlaren, en flitig egenföretagare som i media benämns ”Portmannen”. Om du inte hört om honom så är det han som nu är åtalad för våldtäkt och sexuellt ofredande – mot barn. Ett trettiotal, men polisen misstänker att det finns ett stort mörkertal. Det är den 37-årige invandraren, grönsakshandlaren som lurat in barn i trappuppgångar där han blottat sig, onanerat och förgripit sig på barn mellan 6-12 år. Med andra ord en pedofil av stora mått. Eftersom min tid också är begränsad, så nöjer jag mig med detta exempel på invandrare som bygger Sverige idag.

FRAMTID
Om vi ska fortsätta att uppehålla oss vid invandrarna – som du gjorde på Folkpartiets riksmöte – så framkommer det till exempel att i muslimtäta Rosengårdsskolan Malmö var det bara 28 procent av avgångseleverna som blev behöriga att söka till gymnasiet. Politikerna i Malmö talar om nedläggning av skolan som en sista åtgärd. Det finns flera exempel på invandrartäta skolor. I Jordbro utanför Stockholm har svenska föräldrar i hopp om att deras barn ska få en grundläggande utbildning i lugn och ro, flyttat barnen till andra skolor. Nu avvecklar man Jordbromalmsskolan i Haninge kommun.

Så, med dessa exempel är du fri att fortsätta hävda att invandrarna bygger och kommer att bygga Sverige. Det gör dom förvisso, beroende på hur man ser på saken, men det är ju de politiska partierna inklusive Folkpartiet som med sin nuvarande invandringspolitik får ta ansvar för hur landet ska se ut nu och framgent. Att angripa invandrarna för allt elände är under min värdighet, men att se och höra svenskar hata svenskar och den svenska kulturen är ett elände. Inte för mig, utan för dem som förnekar sig själva, sitt eget värde och sitt land. Det är inte bara ett elände. Det är tragiskt. Inte för mig för jag är en stolt svensk med rötter i den svenska myllan.

NÅGRA REFLEKTIONER
På sina håll kan man skönja den inre konflikten hos dem som är svenskar, som bor i Sverige, men som ändå bygger sitt liv på förnekelse av sin egen identitet och sina egna rötter till vurm för det som kommer utifrån. Detta fenomen som vi kallar svenskfientlighet visar sig inte sällan i något slags von oben och brist på ödmjukhet. En tanke som slog mig när jag såg ditt anförande var paradoxen. Hur är det möjligt att du i ditt svenskhat nedlåter dig att framföra ditt nummer från podiet på svenska språket och hur kommer det sig att du Anders Johnson, vill bära det svenskklingande namnet Anders Johnson? Anders…

Ärligt talat – först trodde jag att du var en inhyrd frustrerad ståuppkomiker med väl inövat manus som skulle stå för underhållningen och locka till skratt genom att bland annat hävda att Kalles kaviartub, skiftnyckeln eller Unicaboxen från Katrinefors i Mariestad minsann inte var svenskt. Jag insåg ganska snart att du helt enkelt enligt min uppfattning bara var en medelålders svensk man i kavaj och randig skjorta utan slips, med stort självhävdelsebehov inför publik och bitter över att Sverigedemokraterna kommit in i riksdagen.
Kanske är jag fel ute, men det var ändå en reflektion bland flera från Folkpartiets riksmöte på Svenska Mässan i Göteborg.

Låt mig bara få avsluta med att säga att mitt genealogiska arv och mina rötter har jag i den jord som mina förfäder har brukat under generationer. Förutan dem och deras jord hade varken du eller jag kunnat växa upp eller överleva. En skiftnyckel av märket Bacho kan vi vara utan, men bröd för dagen är en förutsättning för livet. Den svenska brukbara jorden och den svenska myllan är inte importerad. Den är plöjd och harvad i Sverige.
Av svenskar.

Det man sår får man skörda.

/ John Anderson

Annonser

Ett svar

 1. Micke Jonasson

  Bra kommentar!
  När jag läser och hör dessa rader ” det var invandrarna som byggde Sverige” och jag har hört det ofta om gästarbetarna m.m. som kom på 50-60 talet dyker det alltid upp en fråga i huvudet. Var var mina föräldrar och mina far och morföräldrar??? Låg dom på sofflocket?
  Hade dom friår eller långsemester kanske?
  Jag vet att de jobbade och slet hårt de 3.5-4 miljoner svenskarna men de fick hjälp av några hundratusen invandrare.
  Tacken för detta slit är en urusel pension, kass sjukvård och ännu sämre äldrevård.
  MVH Micke

  mars 27, 2011 kl. 7:18 e m

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s