B OBAMA…?

blir USA:s näste president och kommer att flytta in i Vita huset i början av nästa år. Så tror många – men inte alla.

Egentligen vet vi inte hur det blir, men enligt oppinionsundersökningarna leder Barack Obama över John McCain och detta skulle då vara en fingervisning att demokraternas kandidat kommer att svära presidenteden den 20 januari 2009.

Obama är utan tvekan en entusiasmerande person – inget tvivel om den saken. Han har talets gåva och gör sig bra på stora scener och regisserade framträdanden med stora publikmassor – har också lyckats bra med sin politiska kampanj om förändring som fört honom fram till slutspurten där han nu är mycket nära mållinjen.

Hur han kommer att förvalta ett eventuellt presidentämbete, vet vi inte. Hur han kommer att hantera och agera i ett för USA eller världen skarpt läge, vet vi inte. Allt hittills är bara yta och stjärnglans – frågan är om denne Obama endast är en snacksalig och maktlysten person som har förmåga att dupera stora folkmassor – eller kanske rent av en djupt sinnad person med förmåga att leda det stora landet i väster med samma entusiasm och löfte om förändring, som han proklamerat gång på gång under den långa och intensiva presidentvalskampanjen.

Det återstår att se…

John McCain då…hur blir det med honom? Det kanske blir han som svär presidenteden den 20 januari 2009.

Det återstår att se…

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s